Uued väljakutsed PHP-s

Ma olen 8 aastat arendanud enda frameworki ja kui ma võrdlen seda enamlevinud vabavaraliste lahendustega, siis see on täiesti tasemel. Kui välja arvata see, et ma ei ole pidanud seda dokumenteerima väga korralikult seni, sest kaastöötajaid on vähe olnud.

Aga nüüd on mul tekkinud soov kasutada midagi muud – kellegi teise välja töötatud programmi, et näha, kas saab kuidagi paremini või lihtsalt teisiti aga sama hästi 🙂

Valisin isegi välja, millist frameworki kasutada tahaksin: http://www.kohanaphp.com/ Nüüd jääb vaid välja mõelda, millal ja kuidas ja milleks ma seda kasutama hakkan. Mõned nipid, mis mulle meeldivad, on see, et baasklassid ei laienda üksteist, vaid neil igaühel oma instance roodu küljes, näiteks:

$this->db_arr($q);

asemel

$this->db->arr($q);

Teine meeldiv nüanss on FUSE nimelisest frameworkist, mis mulle küll nii head muljet ei jätnud, et ma tahaks seda kasutama hakata, aga andis ühe hea mõtte. Ma olen seni arendanud oma raamistikule rapid_module liidese: sul on andmebaasitabel, kirjutad selle kohta konfiguratsioonifaili ja rapid_module liides kuvab selle konfifaili alusel andmete sisestamise vormi. Muidu geniaalne, aga kui on vaja erinevaid vorme samale tabelile, siis on tülikas – pead konfi koodi kaudu muutma. FUSE lahendas selle nii, et kõiki vorme kuvatakse AS IS – ehk tekstbox, tekstikast vmt. Ja kõik täpsustused defineerisidki ainult koodis. Mõneti rohkem tööd kui kuvad tavalist vormi, aga kui on keerukamad ülesanded, siis just lihtsam – koodi loetavuse mõttes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *